Köşe Yazısı
Ergun AŞÇI
KONDURULACAK 9 YENİ BÜFEYE KARŞI NE YAPMAK GEREKİR?
Çuhallı Çarşısında infiale sebep olan büfenin beton zeminin sökülmesi ve tahta bir büfe yapılacak olması meseleyi bitirmiyor.
Çünkü geride Akçakoca Belediye Encümenin aldığı karar gereğince kondurulacak olan 9 büfe daha var.
Peki belediye encümenleri böyle bir kararı nasıl alabiliyor?
5393 sayılı kanunun 34. Maddesinin (g) fıkrasına göre olması gerekir çünkü buna cevaz verecek başka bir yetkilendirme yok.
Şöyle diyor 5393 sayılı kanunun 34. Maddesinin (g) fıkrası:
“ Taşınmaz mal satımına, trampasına ve tahsisine ilişkin meclis kararlarını uygulamak; süresi üç yılı geçmemek üzere kiralanmasına karar vermek.”
Yani önce ortada bir belediye meclisinin kararı olması gerekiyor.
Belediye meclisinin bu kararı ne zaman aldığını bilmiyoruz.
Bu karar alınırken meclis üyelerinin büfelerin kiralanmasına da izin verdikleri farkında olmamaları da kuvvetle muhtemel.
Bazı taşınmazların satımına filan denilerek bu karar çıkmış olmalıdır.
Karar da Akçakoca Kaymakamının onayı ile yürürlüğe girerek encümen yetkisini almıştır.
Encümenin 9 büfenin daha yapılmasına dair kararına karşı ilk yapılması gereken bir üst makama yani idareye yani belediyeye şikâyet dilekçesi vermektir.
“Anamı öpen kadı ise kimi kime şikayet edeceksin!” sözü gereği bu müracaatın bir faydası olmayacaktır ama idari mahkemeye baş vurmak için olan zamanaşımını durduracaktır.
Belediye encümeni kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içerisinde dava açılabiliyor dolayısı ile itiraz bu işe yarıyor.
Muhtemelen belediye encümeni kararları da sadece belediye ilan panosunda yayınlanıyor kimsecikler görmesin diye.
Bu sebeple idari davayı öğrendiğiniz tarihten itibaren açabilirsiniz.
Tabii ki büfeler kondurulmadan açmak daha iyi netice verecektir.
Davanın açılacağı yer Bolu İdari Mahkemesi.
Akçakoca Adliyesi yazı işlerine giderek dava dilekçesini verebilirsiniz.
Dilekçenin şekil şartlarına uymak çok mühim.
600 TL tutarında harç ve posta masrafı var.
Avukat olması şart değil.
Ancak öncelikle belediye encümenin kararları gereğince nerelere kondurulacağını öğrenmek gerekiyor.
Bir bakmışsınız giriş kapınızın dibinde bir büfe bitivermiş.
Yani ayağımıza basılmadan öğrenmek iyi olur.
Hamiş:
Büfelerin nerelere kondurulacağını bilen varsa özelden bildirsin.
Bu grupta yayınlarım.