Köşe Yazısı
Ergun AŞÇI
EFELENME(!)
AKP İlçe Başkanı Dergah Akça’nın tecavüzcüleri aklayan yasa tasarısı ile alakalı olarak suskunluğunu bozmasını Cüneyt Yemenici’ye karşı bir efelenme olarak değerlendirmek lazımdır.
Neden mi?
Bu yasa tasarısını hazırlayan komisyonu bilindiği üzere Düzce milletvekili Ayşe Keşir, Ayşe Keşir’de bu yasa tasarısı kamuoyunun öfkesini üzerine çekmiş vaziyette.
Dergah Akça bu çıkışı ile ben Ayşe Keşir için elimi taşın altına koyuyorum ve ona olan desteğimi ilan ediyorum demektedir.
Ayşe Keşir ile ittifak kurmak istiyorsan sen de kamuoyu önünde desteğini açıklamasının restidir.
Tecavüz yasasının içeriği Dergah Akça için hiç de mühim değildir.
Akçakoca’nın mahalli siyasetinde güç kazanma oyunun bir parçası olarak bakılmalıdır.
İnsanlık onurunu ayaklar altına alan bu yasa tasarısına tepkisizlik ayıbını göze almayı siyasette güç kazanabilmek için yapmak elbette ki bir faciadır.
Cüneyt Yemenici’yi bu ayıba ortak olmasını sağlamaya çalışmak için efelenmekte faciayı daha fazla büyütmekten öte değildir.
Cüneyt Yemenici ‘den ise bu efelenmeye kamuoyu önünde tepki beklemek eşyanın tabiatına aykırı bir vaziyettir.
Önümüzdeki günlerde Ayşe Keşir’in mahalli ittifakının kim olacağı ile daha çok mücadele göreceğimiz ise açık ve nettir.
Bu mücadelenin Akçakoca’ya hiçbir şey kazandırmayacağını ise hep biliyoruz.