Köşe Yazısı
Nevzat CİNGİRT
Danışıklı dövüş mü?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 10 ay sonra yapılacak yerel seçimler öncesi tepkilerin odağındaki isimlerden biri olan Fevai Arslan’ı BELTAŞ yönetim kurulu başkanlığından aldı. Özlü’nün bu hamlesi, yerel seçim öncesi tepkileri yatıştırmak için ön alma olarak değerlendirildi.
Düzce mücavir alan sınırları içinde, belediye adına yürütülen alt ve üstyapı yatırımlarını söz verilen günlerde tamamlayamayan ve tepkilerin merkezinde olan isimlerden biri olan Düzce Belediyesi İktisadi İşletmesi BELTAŞ’ın tepesindeki isim AK Parti eski Milletvekili Fevai Arslan görevden alındı.
SİSTEMİN TAMAMI ARSLAN’IN KONTROLÜNDE
Başkan Faruk Özlü’nün Fevai Arslan operasyonunu değerlendiren Özlü’ye yakın kaynaklar, BELTAŞ’ın bütün birimlerinin Fevai Arslan’ın kontrolünde olduğunu görevden alınmasının hiçbir şey ifade etmeyeceği değerlendirmesinde bulundular.
EŞ DOST AKRABA HER TARAFTA
Tepkilerin odağındaki isimlerden biri olan Öner Şen’in Fevai Arslan’ın yeğeni olduğunu söyleyen yorumcular, Alt taşeron olarak BELTAŞ’ın işlerinin önemli bir kısmının Öner Şen tarafından yapıldığı ve Arslan’ın bir çok yakının BELTAŞ’dan nemalandığını dile getirdiler.
HESAP VERME YOK, DENETİM YOK
Yüz milyonlarca bütçesi olan BELTAŞ’ın hesaplarının şeffaf olarak Düzce Belediyesi meclisinin denetimine açılmadığını dile getiren yorumcular, Eski sanayi çarşısı kentsel dönüş alanı, İstanbul caddesi üzerindeki çukur, Ceddiye camii meydan projesi, Asar suyu projesi ve Düzce şehir stadının sezon ortasında yenisi yapılmadan yıkılması nedeniyle Özlü’ye kent merkezine büyük tepki olduğu değerlendirmesinde bulunan yorumcular, 10 ay sonra yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde yeniden başkan adayı olmak isteyen Faruk Özlü’nün yaptığı Arslan operasyonunun tepkileri yatıştırmak için danışıklı dövüş olduğu değerlendirmesinde bulundular.
BELTAŞ’IN BAŞINA KİM GEÇECEK?
Milyonlarca TL rantın döndüğü BELTAŞ’a yapılan operasyonun ardında 10 ay sonra yapılacak belediye başkanlığı seçimleri hazırlığı var, değerlendirmesinde bulunan Özlü’ye yakın kaynaklar, özel görev için Özlü’nün 5-6 ay önce Sivas’tan Düzce’ye getirdiği siyasi danışmanı Üzeyir Yiğit’in bu göreve en uygun isim olacağı üzerinde durdular.
SUFLE GERİSİNDE ARSLAN VAR
Yerel seçimler öncesi mıntıka temizliği yapmak isteyen Faruk Özlü’nün kaleme aldığı iddia edilen, muhalefet partisi il başkanları ve muhalif kesimleri hedef alan yazıları kendi imzasıyla bazı yerel basın organlarında yayınlayan BELTAŞ’ın başkan yardımcısı Üzeyir Yiğit ile Fevai Arslan’ın, 5 dönem AK Parti milletvekilliği yapan, uzun süre AK Parti’de teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olan Mustafa Ataş’a en yakın iki isim olduğunun altını çizen Özlü’ye yakın kaynaklar, her şey danışıklı dövüş sufle gerisinde Fevai Arslan var değerlendirmesi yaptılar.
Fevai Arslan’dan boşalan BELTAŞ yönetiminde şu simler yer alıyor: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Üzeyir Yiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri Turgay Çelik, Burak Coşkun, Kenan Varol, Okan Özkasap, Cihan Ünal
SIRADA KİMLER VAR?
Bununla birlikte Arslan’ın görevden alınması hakkında idari soruşturma başlatıldığı iddia edilirken, Fevai Arslan’ın bacanağı Tuncay Şahin ile hısım oldukları Hüdaver Gösterişli’nin de görevlerinden uzaklaşılmasının an meselesi ileri sürüldü.