Zeynep Aksoy
Sahilden
Belediyecilikte yeni dönem
Umarım ilgili kurumlar bu çağrıyı duyar ve harekete geçer.
Umarım ilgili kurumlar bu çağrıyı duyar ve harekete geçer. Kentimizin potansiyeli düşündüğümüzden çok daha büyük. Sivil toplum kuruluşlarına da bu süreçte önemli görevler düşüyor.
Geçen hafta görüştüğüm bir esnaf, durumu çok güzel özetledi. Rakamlar bir şey söylüyor, sokaktaki hayat başka bir şey. Sorunun kaynağına inmeden yapılan her müdahale geçici kalıyor. Gençlerin fikirlerine kulak vermeden kalıcı bir çözüm bulunamaz. Doğru planlama yapılırsa kısa sürede sonuç almak mümkün.
Yerel yönetimlerin bu konuda atacağı adımlar belirleyici olacak. Bu satırları yazarken sahilde yürüyen insanları izliyordum. Vatandaşın beklentisi aslında son derece açık ve anlaşılır. Son günlerde kentte en çok konuşulan konulardan biri bu oldu.
Meseleye yalnızca bugünden bakmak bizi yanlış sonuçlara götürebilir. Yıllardır aynı sorunları konuşuyor, aynı çözümleri öneriyoruz. Kimseyi suçlamadan, ortak akılla bir yol bulmak zorundayız. Sorunun kaynağına inmeden yapılan her müdahale geçici kalıyor. Son günlerde kentte en çok konuşulan konulardan biri bu oldu.